NaturligaSmycken - För att ta till vara på och värna om vår miljö

Material

Då det oftast är naturliga material jag arbetar med för hand så vet jag aldrig i förväg hur slutprodukten blir. En tanke finns såklart alltid men i slutändan har inte jag det sista ordet. En ring kan bli ett örhänge eller ett armband en berlock innan materialet formats till det bästa utifrån dess egenskaper..

Jag använder naturliga material så långt jag kan och tycker att det är absolut finast i den färg och form som naturen själv skapat. Så när jag anser mig färdig med min produkt behandlar jag därför oftast den endast med kokosolja eller en blandning med bivax och jojobaolja. Om smycken jag väljer ändå ska få en annan färg målas det oftast med giftfri Chalk Paint eller färgbadas i naturfärger såsom exempelvis blåbär.


inredningsdetaljer eller andra smycken för hem och trädgård kan bestå av andra material allt eftersom min inspiration hittar nya vägar. Även färgerna varierar lite, just nu är jag till exempel förtjust i metallfärger som jag sen rostar eller ärgar. Jag avslutar helst med att lägga ett sten/betong vax för att skydda ytan och göra den lite mer tålig.


Det bästa ni, blivande ägare av ett smycke från NaturligaSmycken, kan göra för att på bästa sätt underhålla ert smycke i trä är att inte utsätta det för vatten ofta, tvätta med såpa vid behov och smörja in det vid behov med kokosolja eller bivax.

Halsband med silverkedja som blev studentpresent.

Armband i olika träslag och storlekar.